Zaujíma vás konope? Príďte a naučte sa o ňom všetko

O konope ste už určite niekedy počuli, vedeli ste však, že táto rastlina má všestranné využitie? Príďte a všetko si nielen povieme, ale aj ukážeme. 

Z technického konope sa dá vyrobiť plátno, potravina, papier, stavebný materiál, kozmetika i liek. Pestovala sa po stáročia na našom území aj v oblasti Polonín. Ide o technické konope. 

Naučíme vás o konope viac

Navštívite našu konopnú farmu HempBona, v ktorej už siedmy rok pestujeme technické konope v ekologickom poľnohospodárstve. Povieme si o úskaliách pestovania tejto rastliny, ale aj o tom prečo sa aktuálne dostáva znovu na výslnie, ktoré jej právom patrí. 

Ochutnajte a nazbierajte lístky pre seba

Nielenže konopné produkty ochutnáte, ale si aj vlastnoručne nazbierate lístky na konopný čaj alebo kúpeľ. V našom konopnom „pralese“ si tiež môžete (priam musíte!) urobiť originálne fotky na sociálne siete. 

Čo zažijete, čo uvidíte

Počas exkurzie objavíte tajomstvo pestovania technického konope, ochutnáte naše konopné bio produkty a preveríte si orientačné schopnosti v konopnom bludisku. Ak budete chcieť, môžete sa previezť aj na našom veľkom traktore, dokonca máme aj menší elektrický traktor pre najmenších. 

Pre koho naša exkurzia je?

Radi by sme povedali, že úplne pre každého, avšak z hľadiska bezpečnosti má táto exkurzia predsalen nejaké zopár obmedzení. Na exkurziu vás vezmeme aj jednu osobu, no ak ste prišli ako skupina, nesmie vás byť viac ako 10. Prečo? Pretože sa vám chceme venovať naplno. 

Najmladší účastník by tiež nemal mať menej ako 4 roky, keďže náš program bude trvať asi 3 hodiny. Dôležitý je tiež faktor, ktorý len ťažko ovplyvníme, ale budeme v neho aspoň dúfať - priaznivé počasie. Exkurzia nie je náročná, preto na ňu môžu prísť ako deti, tak aj najstarší členovia posádky. Čakáme na vás v dedinke menom Pčoliné.

V prípade záujmu nám napíšte na info@hempbona.eu